De WMO traplift

U en uw partner staan volop in het leven en genieten daar iedere dag van. De hoge leeftijd is geen enkel dilemma om zelfstandig te blijven wonen. Maar u kent wel wat zorgen want de trap naar de bovenste verdieping waar de slaapkamer en badkamer zijn, wordt een gevaarlijk en moeizaam opstakel. Kan een WMO traplift uitkomst bieden?

WMO traplift

Vroeger was de aanschaf van een traplift via de belastingaangifte aftrekbaar. Dat is niet meer zo en daarvoor in de plaats kwam de WMO regeling. Deze heeft tot doel mensen zo lang mogelijk in hun eigen huis te laten wonen en onderdeel kunnen blijven van de samenleving. Een WMO traplift aanvragen loopt via uw gemeente. U kunt bij het ‘WMO loket’ om informatie vragen. Ervaring leert wel dat aanvragen en toekennen lang duurt.

Komen we in aanmerking voor een WMO traplift?

Als u een WMO traplift aanvraagt bij uw gemeente zal deze onderzoeken of u in aanmerking komt voor een vergoeding en een eventuele eigen bijdrage. De hoogte verschilt van gemeente tot gemeente. U dient allerlei informatie te verstrekken rondom uw inkomen, gezinssamenstelling en leeftijd. Verder wordt er gekeken naar andere voorzieningen die u al ontvangt of heeft ontvangen. Al deze gegevens bepalen of u in aanmerking komt en voor welk bedrag. Goed om te weten dat een WMO traplift altijd in bruikleen wordt verstrekt en dat het een standaard traplift betreft. De gemeente betaalt en bepaalt. Eventuele gewenste aanpassingen dient u zelf te betalen.

 • Zorgverzekering kat

  Het afsluiten van een zorgverzekering kat kun je hoge medische kosten voorkomen. Een kat doet namelijk veel dingen in zijn […]

 • Met elkaar een spannend spel spelen

  Binnenkort iets te vieren met je vriendengroep, collega’s of familie? En vind je het leuk om dan ook iets actiefs […]

 • Cateraar uit Apeldoorn

  Ben je op zoek naar een goede cateraar uit Apeldoorn? Dan weet je waarschijnlijk bij het uitzoeken van de catering […]

 • Scooter Leeuwarden

  Een voordelige scooter Leeuwarden? Wil je een voordelige goede scooter kopen in de regio Leeuwarden. Een scooter van Fast en […]